NIKOLINA PIŠEK PROGOVORILA O ĆERKINOJ TEŠKOJ BORBI: Voditeljkinoj naslednici Uni USTANOVLJENE PROMENE NA MOZGU

Nikolina Pišek o teškoj borbi male Une!

Nikolina Pišek Ristović, supruga Vidoja Ristovića, i njena ćerkica Una (6) početkom februara pronađene su u nesvesnom stanju na podu njihovog stana, a usled trovanja ugljen-monoksidom kada je pukla je cev od gasa koji obezbeđuje grejanje čitave zgrade.

Atraktivna voditeljka kaže da su ih trenuci delili od najgoreg ishoda, a zbog straha i prisećanja na nemili događaj, nije u stanju ni da se vrati u stan, te trenutno sa suprugom Vidojem i ćerkom živi u iznajmljenom stanu dok im se renovira kuća u Zagrebu.

Ni danas – četiri meseca od ove traume – poznata 48-godišnjakinja nije se oporavila od trovanja gasom i bori se sa čitavim nizom posledica.

“Izmaglice, smetnje u kratkoročnoj memoriji, čudna stanja… I dalje postoji opasnost od plućne embolije, zbog koje sam jednom već završila na Hitnoj, a posledice se osećaju, kao i kod moždanog udara, i do godinu dana kasnije. Sve je to posledica trovanja u februaru”, kaže Nikolina.

Ona je dodala i da su njenoj ćerki ustanovljene promene na mozgu, te da će ona sama ponovo morati na tretmane u hiperbaričnu komoru prilikom kojih se udiše 100 odsto čisti medicinski kiseonik, a koji može da regeneriše organizam.

“Rekli su mi da su mi pluća sad starija od mojih godina, iako sam nepušač i u sportu sam. To je izveštaj rendgena nakon Hitne. Osećam kratak dah i pliće dišem. Moram proveriti i srce jer sam imala promene na nalazu.

Imam tahikardiju. Ugljen-monoksid je plin koji se veže u krvi umesto kiseonika i distribuira po vitalnim organima. Pluća i srce prvi nastradaju.

Bila sam jako otrovana. Taj ugljen-monoksid izađe iz krvi brzo, ali ostaje trajna šteta na organima”, rekla je Nikolina u martu za hrvatske medije, a prenosi Espreso.

(republika)

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.