Ilda Šaulić na meti internet prevare: Oglasila se pjevačica i poručila samo jedno

Da svako može da postane žrtva internet prevare, nedavno se uverila i pevačica Ilda Šaulić, na čije je ime nedavno otvoren lažni profil!

U ovome možda ne bi bilo ništa neobično da osoba koja se krije iza pjevačicinog imena i prezimena i fotografije nije tražila od fanova novac.

– Ćao, ovdje Ilda Šaulić! Pošla sam da nastupam u vašem gradu, ali sam na putu izgubila kreditnu karticu i sada nemam para.

Da li biste mogli da mi pošaljete 200 evra da dođem i nastupam?

Ljubi vas vaša Ilda i nadam se da ćemo se vidjeti – glasi poruka koju neko sa lažnog profila šalje na stotinu adresa.

Ilda je otkrila da joj nimalo nije prijatno zbog toga što se neko na internetu lažno predstavlja kao ona.

– Nažalost, čula sam za to, ali znam da nisam jedina u čije su ime tražili novac od fanova.

Ljudi na sve načine pokušavaju da zloupotrebe tuđe ime, pogotovo kad je riječ o javnim ličnostima – rekla je Ilda i objasnila da je veoma važno da se tim stvarima stane na put.

– Postoji dosta lažnih naloga i toga ima sve više.

Apelujem na sve da kada vide takvu poruku prijave nalog jer ja nikada ne bih od svojih fanova tražila novac – poručila je pjevačica.

Nedavni slučaj Ilde Šaulić nije usamljen, a ranije su mnoge javne ličnosti korišćene kao mamac za prevare.

Sofija Milošević našla se u sličnoj situaciji kada je njena fotografija osvanula na profilu osobe koja se navodno bavi prikupljanjem novca za ugroženu djecu.

Glumac Miloš Biković 2016. godine upozorio je svoje pratioce na lažan profil koji u njegovo ime traži novac, dok je pjevač Aco Pejović nedavno doživio istu stvar prenosi expresstabloid.

.

.

.

.

.