NOVAK ĐOKOVIĆ IDE U ZATVOR: Š*kantna vijest obišla planetu

Đoković i ostali teniseri će u Parizu imati pravo samo na sat šetnje dnevno, ali uz smanjeni kontakt, što je slično uslovima na robiji.

Novak Đoković (33) živeće u Parizu kao u zatvoru!

Najbolji teniser sveta moraće na Rolan Garosu, slično kao na Australijan openu, da vreme tokom boravka na drugom grend slemu u sezoni, koji počinje 30. maja, provodi po strogim koronapravilima.

To najpre podrazumeva ograničeno kretanje, manji kontakt s ostalim teniserima, ali i smanjeno viđanje s članovima stručnog štaba.

Sve kao na robiji, samo što neće imati bukagije. Nedostaje samo još “ljubavna soba” jednom nedeljno, a možda romantični Francuzi i to uvedu.

Naš cilj nije da im stavimo ogrlicu i vežemo ih u hotel ili na terene Rolan Garosa. Teniseri će imati priliku da sat vremena dnevno odu na trčanje ili da uživaju u svežem vazduhu – opisao je direktor turnira Gi Forže ono što izgleda kao puštanje robijaša u dvorište da malo protegnu noge pre nego što se vrate u ćelije.

Međutim, pre svega, teniseri će, po dolasku u Pariz, ići direktno u hotel i biće testirani na korona vi*us pre nego što dobiju akreditaciju.

Testovi na korona vi*us obavljaće na svaka četiri dana, a nešto blaža pravila važiće za vakcinisane i one koji su preležali KOVID-19, pa imaju antitela.

Naš Nole ubraja se u ovu drugu grupu jer nije primio cepivo, ali jeste preležao virus, koji je zaradio na prošlogodišnjem Adrija turu.

Svi teniseri biće smešteni u dva pariska hotela, gde će imati pristup restoranima i teretanama, a dok će na terene Rolan Garosa moći samo u danima kada su na rasporedu za igranje.

Na sve to, moraće da vode računa i o policijskom času ako reše da odu među svet. Zabrana kretanja u Francuskoj trenutno je na snazi posle 21 čas, s tim da se to menja 9. juna, kada će, prema planu, biti ublažene mere za još dva sata duže slobode.

(Republika)

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.