TOZOVAC JE OSTAVIO BOGATSTVO: Hoće li vanbračni sinovi i unuci ostati bez ičega

Izvor blizak njemu kaže da je supruzi Emiliji i pastorki Sonji sve prepisao za života jer su se brinuli o njemu.

Nedavno je u 85. godini života od posljedica korona vi*usa pre**nuo legendarni pjevač narodne pjesme Predrag Živković Tozovac.

Sahranjen je na Novom gradskom groblju u Aleji zaslužnih građana u Beogradu uz zvuke njegovih evergrina “Violino ne sviraj” i “Jesen u mom sokaku”.

Kao da je kazao zbogom svima onima koji su se u velikom broju okupili i na komemoraciji koja se desila u Kombak areni, na kojoj su prisustvovale kolege Neda, Sneki, Merima, Joksimović, Matić… i na sahrani.

Merima Njegomir, njegova vrla prijateljica i kuma, je kazala da će joj ostati u prekrasnom sjećanju njihova druženja koja su neponovljiva jer potiču iz neponovljivog vremena, da sve ostaje nepovratno, momenti prijateljstva, odanosti…

Cvijeće, prijatelji, kolege poštovaoci njegove persone i djela pridržavali su se propisa, kao i muzičari na čelu sa Acom Sofronijevićem koji je uz “jecaj” harmonike zajedno sa svojim kolegama u 14:30 ispratio velikana jugoslovenske muzičke scene.

S druge strane, mediji se uveliko raspituju ko će naslijediti njegovu kuću, stanove, novac… mada izvor blizak njemu kaže da je supruzi Emiliji i pastorki Sonji sve prepisao za života jer su se brinuli o njemu.

No, neke zanima da li je svojim vanbračnim sinovima i unucima nešto ostavio u nasljedstvo prenosi expresstabloid.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.