NEPROCJENJIVA ZAOSTAVŠTINA: Đorđe Balašević je ostavio dosta neobjavljenog materijala

Porodica želi da se objavi knjiga.

Kantautor Đorđe Balašević za života je objavio više stotina pJesama, dva romana i zbirku poema, a poznati kantautor iza sebe je ostavio mnoštvo neobjavljenog materijala koji bi uskoro mogao da ugleda svjetlost dana.

Naime, kako je ispričao izvor blizak porodici pokojnog pjevača, Balaševići razmatraju da sve neobjavljene pjesme i priče koje je pisao posljednjih godina sakupe na jednom mJestu i posthumno ih objave u knjizi.

– Đorđe je bio rođeni pjesnik i cijeli život je pisao. Inspiracije mu nikada nije manjkalo, pisao je prirodno i spontano, kao što neko diše.

Sve je umio da stavi u stih, bilo ozbiljan ili šaljiv, a njegove pjesme pronašle su lako put do srca brojnih ljudi. Još uvijek ne možemo da pretpostavimo o kolikom broju neobjavljenih pjesma je riječ.

aostavština Đorđa Balaševića tek treba da se sredi, ali sigurno je da će njegova porodica izdati makar jednu njegovu knjigu posthumno.

Tim prije što su se svi složili oko toga.Riječ je o posebnom djelu koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Đorđe je pisao u turbulentnim i teškim životnim situacijama, što objašnjava razlog dosadašnjeg čuvanja tog materijala.

Posljednjih mjeseci bio je posebno inspirisan nesvakidašnjom situacijom u svijetu koja je u ogromnoj mjeri uticala na društvo, ali i na posao svih umjetnika.

Volio je život i nije mogao da se pomiri s tim da je za manje od godinu dana u tom trenutku svijet dobio potpuno drugačiju dimenziju.

Balašević je svoja osjećanja najlakše mogao da opiše kroz stihove, a to je i radio gotovo do kraja svog života – priča izvor i dodaje da će sređivanje Balaševićeve zaostavštine biti dug proces prenosi expresstabloid.

.

.

.

.

.

.