“Zamolio sam da mi izbroje” Saša Matić se prisjetio od koga je dobio najveći bakšiš

Godine su prošle od kako se Saša Matić upisao u legende narodne muzike, a taj svoj status s vremenom samo potvrđuje. Saša je sada ispričao anegdotu o kojoj će se, bez sumnje, i te kako pričati.

Saša je, naime, od Zorana Šijana samo za jednu pjesmu dobio bakšiš od 2.000 maraka. Međutim, Saša je taj novac odmah htio da pokloni pevaču koji je to veče pjevao u klubu.

– Ima jedna interesantna priča, ja sam svirao po klubovima u Beogradu, nisam imao album. Perica Ognjenović je išao iz Zvezde u Rusiju ja mislim da igra i pravio je oproštajno veče.

I zovu me tad iz “Kluba M”, i kažu mi da je tu pokojni Zoran Šijan i hoće da dođeš ti samo da mu otpjevaš “Dva galeba bela”. Ovamo kod Perice sve već bilo završeno i rekoh ‘ajde da idemo.

Ja došao u “Klub M” uzmem mikrofon i krećem. I kako ja pjevam, on meni daje novčanicu, ja stavljam u džep, daje mi i drugu, ja i nju stavljam u džep. I kad sam završio odem sa drugom do toaleta i zamolim ga samo da mi provjeri šta sam stavio to u džep, on vadi i kaže “to su ti 2.000 maraka” – priča Sale.

Međutim, kako kaže, kad god bi gostovao negdje, ili upao nekome u svirku, sav bakšiš koji bi dobio na mikrofon ostavio bi tome ko pjeva.

– Uvijek sam to radio ako je neko veselje i svira drugi bend, a ja uzmem malo vremena, ja njima ostavim bakšiš koji dobijem na mikrofon.

Tako i sada, uzmem te novčanice i vratim se da ih dam Vladi, koji je pjevao to veče – prisjeća se Saša i navodi kako pjevač nije htio da ih uzme, već je zahtjevao da ga vodi na doručak prenosi expresstabloid.

,

,

,

.

.

.

.

.

.