SENIDAH O SARADNJI SA MERLINOM: Sve sam to priželjkivala

Jedva čekam da izađem na scenu sa Merlinom, da osjetim tu energiju – kaže Senidah.

Senidah trenutno boravi u Ljubljani, gdje radi na novim pjesmama i albumu. Krajem 2020. predstavila je pjesmu “Dođi”, duet sa Dinom Merlinom. Govori o prvim reakcijama na singl, kao i o planovima za budućnost.

Senidah je u decembru osvježila vlastiti repertoar predstavivši sjajnu saradnju s velikom regionalnom zvijezdom Dinom Merlinom. Karizmatična Slovenka ističe kako ovaj duet predstavlja ostvarenje njenog dugogodišnjeg sna.

-Merlina smatram posebnim umjetnikom i velikom inspiracijom. Odrastajući, često sam slušala njegove pjesme i zamišljala kako pjevam i nastupam s njim.

Kad god bih putovala iz Ljubljane prema Crnoj Gori s mamom i sestrom, u autu je glasno svirala njegova muzika. Čak sam u nekoliko intervjua izjavila kako bih voljela sarađivati s njim, tako da me njegov poziv mnogo obradovao.

Snimanje je bilo fantastično, cijela ekipa je bila vrlo profesionalna i kreativna. Posebno sam oduševljena Lukomirom, prelijepim predjelima i ljudima koji tamo žive.

Drago mi je i što nas je vrijeme poslužilo, bilo je sunčano, a meni je u jednom momentu bilo i malo vruće u bundi – kroz smijeh se prisjeća.

-Moj album ‘Bez tebe’, kao i mnogi drugi singlovi su pokazatelji različitih muzičkih stilova u kojima se izražavam. Pjesme kao što su ‘Ko je’, ‘Aman’, ‘Slađana’, ‘Nisi bio tu’, ‘Mišići’ i ‘Viva Mahala’ se razlikuju, ali sve predstavljaju jednak dio mene” – kaže i dodaje kako u budućnosti planira predstaviti još saradnji s reperima.

Kaže kako u posljednje vrijeme aktivno radi na pripremi nvog albuma:

-Prija mi što imam više vremena za studio. Koncerti mi nedostaju jer su nastupi pred publikom posebno iskustvo, cijela ta energija i dinamika su nešto nezamjenjivo. Jedva čekam da izađem na scenu sa Merlinom, da osjetim tu energiju – kaže Senidah prenosi expresstabloid.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.