DINO MERLIN JE VESNI ZMIJANAC DOŽIVOTNO ZAHVALAN: Pomogla njegovoj porodici u r*tu

Dino Merlin i Vesna Zmijanac otpočeli su prijateljstvo i saradnju davne 1988. godine, snimivši čuveni hit, duetsku pjesmu “Kad zamirišu jorgovani”. I sami su više puta u javnosti isticali da njihovo prijateljstvo traje već decenijama.

Svoju saradnju su Dino i Vesna obnovili 2008. godine, ponovo snimivši duet, ovoga puta pjesmu “Klupko”, koja je za kratko vrijeme pronašla put do srca publike.

Malo ko zna da Dina za Vesnu vezuje jedan gest koji je učinila, a na čemu joj je i danas beskrajno zahvalan.

Za Dinu se naime, jedno vrijeme, u toku r*ta devedesetih godina, mislilo da je po**nuo, a zapravo je po**nuo jedan drugi čovjek pod imenom Dino, koji je bio njihov komšija. Baš Vesna Zmijanac je bila ta koja je njegovoj porodici javila da je pjevač živ.

Na početku r*ta je po**nuo jedan komšija koji se zvao Dino i brzo se proširila vijest da sam po**nuo ja – započeo je priču Merlin prilikom gostovanja u jednoj emisiji.

Moja supruga je sa djecom tada bila u izbeglištvu. Svi su brujali o tome da nisam živ. Tada je Vesnina majka, na njenu molbu, telefonom zvala i pročešljala pola Evrope kako bi uspjela da nađe broj telefona od moje žene i stupi sa njom u kontakt i da joj javi da je Dino živ. I uspjela je. Eto, takva je ona – ispričao je Merlin.

Podsjetimo, na Merlinovom koncertu u “Areni” 2011. godine u novembru, njih dvoje su ponovo pred publikom u Beogradu zapjevali “Kad zamirišu jorgovani” jer je Vesna bila specijalni gost prenosi expresstabloid.

,

.

.

.

.

.