“Konobarica je mislila da sam kćerka Lidije Vukićević”: Glumica ispričala anegdotu iz Sarajeva

Lidija Vukićević iskoristila je početak januara za odmor na Jahorini, gdje je otputovala sa prijateljima. Sem uživanja u šetnji po snijegu, sankanju i odmaranju u sauni, posebnu radost činilo joj je skijanje na crnim stazama.

– Neko sam ko je od malih nogu njegovao sportski duh i postoje dvije stvari koje su bile ključne za moje sadašnje rezultate.

U srednjoj školi sam na takmičenju u trci na 100 metara imala najbolje vrijeme u svim beogradskim školama, a kasnije sam na Fakultetu dramskih umjetnosti bila jedina koja je u posljednjih 10 godina kod profesora Popova imala desetku.

On je bio inače vrlo zahtjevan i morali sve živo da znamo, pa sam shodno tome kasnije na fakultetu i poslije njega i sama držala časove iz akrobatike i fizičke spremnosti. To stvarno govorio o tome da sam uvijek bila aktivna i spremna – priča Lidija te nastavlja:

– Međutim, ta moja spremnost se godinama nije gasila i dan-danas znam da uradim recimo stoj ili zvijezdu. Skijanje je moja velika ljubav, vozim i motorne sanke na snijegu.

Skije sam inače kupila baš za crne staze i uživam da ih vozim tuda. Uvijek sam bila avanturističkog duha. Meni znači taj adrenalin.

Posebnu pažnju privukle su njene fotografije u kupaćem kostimu, na kojima uživa u sauni.

– Mnogo ljudi mi je prilazilo i posebno mi je zanimljivo što su to uglavnom bile žene. Jedno 80 odsto žena mi je prilazilo, mnogo više nego muškaraca.

Sve su mi udeljivale komplimente, tako da mislim da je to veći uspjeh nego da su mi prilazili muškarci.

Na Jahorini je tokom mog odmora bukvalno bila Jugoslavija u malom, i Hrvati i Srbi i muslimani, svi smo se divno slagali i uživali u zimskoj idili – navodi glumica koja već planira naredno putovanje:

– Već smišljam gdje ću na slijedeći put. To će vjerovatno da bude neka egzotika i sunce.

Kako kaže, u 2021. godini nema neke posebne želje, a ne žali se ni na to kakva joj je bila protekla godina.

– Nisam čovjek bez želja, ali mi je najvažnije zdravlje. Možda bih u ovoj godini poželjela da imamo više mira u cijeloj državi, što se tiče ove korone, kao i širom svijeta.

Nisam osoba koja bi neku vilu od 300 hiljada kvadrata, ili neke pare na lotu. Apsolutno sam zadovoljna svojim životom i načinom na koji ga živim. Osoba sam koja sve što zaradi potroši na život, na uživanje, na ono što meni prija i zato sam zadovoljna.

Konobarica je pomislila da sam ćerka Lidije Vukićević

Glumica je otkrila i nesvakidašnju anegdotu sa zimovanja, kada joj je konobarica u restoranu tražila ličnu kartu kako bi se uvjerila da je ona zaista Lidija.

– Bila sam sa društvom u jednom kafiću u Sarajevu i žena kad me je vidjela, rekla je: “Jao, vi ste sigurno ćerka Lidije Vukićević”. Ja sam ćutala i osmjehivala se, a moje društvo je odmah prasnulo u smijeh.

Onda su pokušali da joj objasne da sam zapravo ja stvarno Lidija, ali je ona mislila da je zafrkavamo. Onda sam i ja pokušala da joj objasnim da sam to stvarno ja, međutim, ona mi nije vjerovala.

Posle 20-ak minuta se vratila i rekla: “Hoćete da mi date ličnu kartu?”. Ja sam to učinila, a kad ju je vidjela, žena se šlogirala.

Samo je rekla ne mogu da vjerujem, pa to ste stvarno vi. Meni je ta situacija bila mnogo simpatična i sad se često smijemo dok je prepriča prenosi expresstabloid.

.

.

.

.