RADA OTKRILA KAKO SE U NJENOM DOMU PROSLAVLJA BOŽIĆ: Maćeha je zadužena za kuhinju

Pjevačica Rada Manojlović tradicionalno je radila novogodišnje i božićne praznike, ali ove godine joj ova promjena nije teško pala.

Kako je većini prošla godina bila jako teška i stresna jedva smo čekali da se završi pa i sama ona.

Rada Manojlović godinama unazad je radila za novogodišnje i božićne praznike, ali ovog puta najveći vjerski praznik proslavlja u svom rodnom mjestu sa porodicom.

– Nema ništa ljepše biti sa najmilijima na ovako veliki praznik. Posljednjih godina sam uvijek za Badnje veče bila kod mojih, ali sam Božić radila. To naravno ne znači da ne poštujem običaje i tradiciju.

– Kao djeca smo džarale vatru, pa nas roditelji daruju kada poželimo želje za čitav dom. Naravno vrenom se te stvari mijenjaju i nasljeđuju ih duga djeca.

Sada uz Božićnu trpezu i dobru muziku proslavimo po svim običajima. Ranije nas bude puna kuća prijatelja i komšija, ali sada u skladu sa mjerama bićemo samo mi za trpezom – kaže Manojlovićeva i dodaje:

– Iskrena da budem, moja maćeha je zadužena za kuhinju. Ja pomognem sve što treba, ali iskrena da budem nekako svi znamo da će da bude sve mnogo ukusnije kada ona sama spremi. Radujem se vatrometu, jer sam još kao mala to najviše voljela da gledam.

– Kada se česnica lomi, meni uvijek zapadne neki kućni prag, neke kokoške, neku cjepanicu izvučem, nikad pare i zdravlje (smijeh), ali nadam se da će ovo biti moja godina na svakom polju. Ustvari ja želim da svima ova godina bude mnogo bolja, jer prošlu ćemo izbrisati kao da nije ni postojala.

– Jedna mala stvar nedostaje da bi ovo bila, kako se kaže potpuna čarolija to je snijeg. To bi me vratilo u djetinjstvo i nekako mislim da ćemo se svi složiti oko toga jer Nova godina i Božić treba da se slave uz vatru, porodicu dok napolju pada snijeg.

– Ispratili smo prošlu godinu, i u ovoj sada želim zaista od srca svima samo zdravlje. Ne želim ni da se osvrćem na pandemiju, gledam u budućnost i u bolje sutra. Sa osmijehom na licu čekam svoj nastup kada ću publici pjevati iz sveg srca – završava pjevačica.

Mir Božiji Hristos se rodi, srećan Božić svim vernicima širom svijeta – voli vas Rada Manojlović prenosi expresstabloid.

.

.

.

.

.