POZNATI REPER JE JOŠ UVIJEK U ZATVORU: Rasta će da tuži državu Srbiju

Ne postoji nijedan dokaz da on prodaje d**gu, a oni ga zbog toga drže u pritvoru.

Sjedi u ćeliji jer je poznata ličnost, a sve da bi se poslala poruka ljudima da nema nedodirljivih, kaže njegov advokat

Reper Stefan Đurić Rasta uhapšen je krajem oktobra zbog posjedovanja nar***ka i još uvek je u zatvoru.

Pravo na odštetu

U njegovom stanu tada je pronađeno 600 grama m***ne za koju je Đurić rekao da je isključivo za njegove potrebe, a Više tužilaštvo je počelo istragu pod sumnjom da se bavio prodajom nedozvoljenih supstanci.

Kako je potvrdio njegov advokat, Uroš Milosavljević, Rasta će tužiti, ni manje ni više državu Srbiju jer je, kako smatra, nezakonito u zatvoru već 83 dana.

Ako se na kraju ispostavi da Stefan nije potpuno kriv, on će imati pravo na odštetu od države za svu materijalnu i nematerijalnu štetu koja mu je nanesena.

Moj klijent ima pravo na tužbu i naknadu štete, koja će mu biti isplaćena iz republičkog budžeta, a to znači iz naših džepova. Međutim, ako bude osuđen, nema pravo na odštetu, tako da sve zavisi od kazne koja će mu biti izrečena – kaže Rastin pravni zastupnik.

On je je ub*jeđen da je reper toliko dugo u pritvoru samo zato što je javna ličnost.

Stefan je u pritvoru potpuno nezakonito! Nije mu mjesto tamo. Tužilaštvo tvrdi da on prodaje dr*gu, a mi kažemo da je riječ samo o beznačajnoj količini nar**ka koju je on koristio za sopstvene svrhe. Ne postoji nijedan dokaz da on prodaje dr*gu, a oni ga zbog toga drže u pritvoru.

Sjedi u ćeliji jer je poznata ličnost, a sve da bi se poslala poruka ljudima da nema nedodirljivih. Nije Rasta jedina osoba koja duva, ali je sp?no to što je javna ličnost. Šta ja da radim što on po cijeli dan duva u Srbiji dok je u drugim zemljama legalizovana m**na?

Korona usporava proces

Milosavljević objašnjava da je korona dodatni razlog što se postupak protiv Raste ovoliko otegao.

Predmet tapka u mjestu jer skoro ništa ne radi. Pretpostavljam da je sve usporeno zbog korone jer već dva mjeseca ništa nije urađeno.

Čekamo da se pokrenu stvari, ali odgovorno tvrdim da je pan*emija usporila proces. Stefan ostaje do kraja godine u Centralnom zatvoru, a onda će apelacioni sud donijeti odluku da li će ga i dalje držati u pritvoru – rekao je on.

Stafanu Đuriću Rasti je za ovo djelo zaprijećena kazna od tri do 12 godina zatvora

(expresstabloid)

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.