Crno mu se piše: Evo koliko će godina Rasta biti u zatvoru

Stefan Đurić Rasta uhapšen je početkom oktobra u Beogradu.

Kod repera je, kako se navodilo, pronađeno nekoliko kesica ma**ne u samom centru grada, a ubrzo zatim naložen je i pretres njegovog stana na Vračaru, gdje je policija navodno pronašla veću količinu dr**e.

Više javno tužilaštvo ubrzo se oglasilo i saopštilo da je osumnjičenom određeno zadržavanje do 48 sati. Sa njim, bio je i još jedan mladić, koji je navodno posjedovao veću količinu k***na.

Vijest da je Rasti navodno produžen pritvor i da će narednih 30 dana boraviti iza rešetaka odjeknula je 4. oktobra – zbog optužbi za nedozvoljenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih dr**a.

Sud im je, naime, odredio pritvor jer postoji opasnost da bi u kratkom vremenskom periodu navodno mogli da ponove djelo. Pritvor je određen po predlogu Višeg javnog tužilaštvu u Beogradu, odakle su ranije danas potvrdili za domaće medije da je obavljeno saslušanje optuženih, a da je Rasta negirao krivicu tvrdeći da su supstance koje su pronađene kod njega bile za sopstvenu upotrebu.

Pošto je transportovan u Centralni zatvor, Rasta se navodno pridružio Urošu Ćertiću, koji je tamo boravio zbog osnovane sumnje za nelegalno posjedovanje or**ja.

U Centralnom zatvoru, pak, nije gubio vrijeme, makar kada je posao u pitanju. Naime, tri dana ranije tamo je završio i kaskader Uroš Ćertić, s kojim je reper kasnije provodio dosta vremena te i isplanirao poslovnu saradnju, pošto konačno izađe na slobodu.

Dolazim u zatvor, a sa mnom te sekunde ulaze još dvojica, drugom maricom. Poredaju nas ispred kancelarije ljekara, a jedan od te dvojice je Rastin vjenčani kum!

Nevjerovatne okolnosti. Tri dana kasnije, dolazi i brat Rasta. Dakle, ušao sam sa jednim Crnogorcem i sa Rastinim vjenčanim kumom, koji je vjenčao Anu (Nikolić) i njega, nevj**ovatno!

On je naš bivši reprezentativac u kik-boksu, ne bih da mu spominjem ime… Rasta je uhapšen tri dana poslije mene i pošto je došao u subotu uveče, a kantinu imate samo ponedeljkom i srijedom, ja sam njemu, pošto i Anu lično znam, drugarski poslao par cig**eta i pola čaše nesa.

Bratski, kolegijalno, po momcima koji sipaju ručak. Bio sam u sobi 15, njegov kum u 14, a Rasta je poslije tri dana došao u sobu broj 12!

Imali smo V.I.P. hodnik (osmijeh) Znači… Mogli smo da snimimo rijaliti. Uglavnom, znao sam kuda idu momci koji dostavljaju obrok pa sam pitao komandira: “Mogu li, molim Vas, da pošaljem?” i onda sam pokazao koliko nesa i pet ciga**ta. Oni su rekli: “Može”. Tako da sam poslao čovjeku nešto, da ne čeka ponedeljak, jer znam da je sigurno nervozan.

Lično, gotovo i da ne pušim. On je došao poslije tri dana, a prvi put smo se vidjeli u šetnji, poslije sedam dana njegovog boravka – ispričao je za domaće medije Ćertić pošto je bio pušten da se brani sa slobode.

Išli smo u tri šetnje. Dvije bismo cijele šetali, pričali… Rekao mi je da je već napisao pjesmu i da ćemo raditi spot zajedno. Pojaviću se u tom spotu kao ja i kao kaskader, koji će raditi kaskade na sportskom motoru, jer mi je to specijalnost, između ostalog.

Naglasio bih samo da nije istina da smo pisali ili da pišemo pjesmu. On je muzičar, a ja sam osmislio neke scene za spot. Radićemo kada izađe, nadamo se što prije.

Kaskader, međutim, ne zna kada će tačno ovu ideju moći da sprovedu u djelo. Dok čeka svoju kaznu, prokomentarisao je kratko i Rastin slučaj, izrazivši zabrinutost za repera.

Može da bude, ne daj Bože, vrlo lako tri godine… – rekao je on.

(alo)

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.