ĐANI PROGOVORIO O SIROMAŠTVU: “Od marta mjeseca ne radim, nemamo primanja..”

Radiša Trajković Đani je pričao o porodici, djetinjstvu, supruzi Slađi, a onda se osvrnuo i na navodne dugove koje ima da vrati.

“Ova pandemija me je dosta koštala. Najiskrenije niko nije najjači. Treba da se poštuje zakon. Ja sam se malo upuistio. Najviše mi je bilo snajke. Prvi put u mom životu je bilo da dvije noći provedem u ćeliji.

Inspektori koji su bili sa nama su se opustili. Ja ulazim u maricu i krećem da pjevam, i u jednom trenutku sam shvatio da nije zaje*ancija”, započeo je Đani a onda se osvrnuo na djetinjstvo.

“Živeo sam u skromnoj porodici. Ćale vozio autobus, imao sam stoku, čuvao sam koze, sijao krompir. Takav je život sada, pa ne živimo tako. Od marta mjeseca ne radim, nemamo primanja, ali ne žalimo se. Moje djetinjstvo je bilo lijepo, a najgore mi je bvilo kad sam morao da čuvam koze.

Sjećam se da su svi igrali fudbal ja čuvao koze. Dobijao sam batine. U djetinjstvu mi ništa nije falilo. Na Kosovu niko nije bio gladan, baba je postila srijedom i petkom, imali smo pasulj za doručak. Najbitnija lekcija koju sam naučio u djetinjstvu je da budem čestit i pošten. “, pričao je Đani.

“Porodica mi je muzikalna, nisam znao da ću postati pjevač. U sedmom razredu sam počeo, putovao sam 15km da bih išao kod strica da učim da sviram harmoniku. Tu sam počeo i da pjevam, i tu je bilo gotovo.

Sa 17 godina sam otišao za Švajcarsku. Imao sam želju da ode, da sam ostao na Kosovu nikad nbišta ne bih napravio. U Švajcarskoj sam pjevao šest mjeseci i ušao sam u taj sistem. “, rekao je Đani pa dodao:

“Slađu sam upoznao u Prištini. Tu su izbijale varnbice, i tako je sve počelo. Ona se bavila pjevanjem. Svi su se okretali za njom. Nikad nisam sumnjao u njenu ljubav. Da nije bilo nje ne znam gdje bih završio.

Nema dana da mi nismo pričali, ne svađamo se. Plašio sam se da ću je izgubiti kad me je uhvatila sa drugom ženom. Ne ponovilo se.”, iskreno priča Đani u emisiji “Premijera-Vikend specijal”.

“Nikome nisam bio dužan, nikome nisam dužan, nikada se nisam kockao. Ništa od toga nije istina. Sa svima sam dobar, nikada nisam uzimao na kamatu. Kocku nisam volio, niti volim niti igram.”, iskren je bio Đani.

(Express/espreso)

.

.