DANAS JE GODIŠNJICA SM*TI DONE ARES: Evo kako je glasila njena posljednja poruka

Svoju posljednju objavu na Instagramu, gdje je bila veoma aktivna, postavila je 27. septembra, a samo pet dana kasnije je pre*inula.

Ona je objavila jednu od svojih fotografija uz kratku poruku.

Na današnji dan, prije tri godine, region je potr*sla vijest da je pjevačica Dona Ares izgubila bitku sa opakom bolešću.

Vlasnica hitova “To mi nije trebalo”, “U*ila me tvoja nevjera” i drugih borila se tri godine sa rakom pluća, a tokom tog perioda nije željela da ćuti i bude sama, već je svoje iskustvo dijelila sa velikim brojem ljudi koji ju je pratio.

Dona je imala samo 41. godinu kada je prem*nula, a rak joj se vraćao dva puta. No, ona je sve vreme bila pozitivna i sa svojim fanovima dijelila dane borbe.

Osnovala je i fondaciju za prikupljanje sredstava za liječenje raka, ali ju je nakon godinu dana zatvorila. Napisala je i knjigu “Soba za nikoga” koja je bila njena ispovijest inspirisana borbom protiv teške bolesti, koja je promovisana 2015. godine.

U knjizi govori o svom saznanju da ima ovu tešku bolest, nedoumici, suzama, bolu, a potom optimizmu i odluci da se bori do pobjede.

Svoju posljednju objavu na Instagramu, gdje je bila veoma aktivna, postavila je 27. septembra, a samo pet dana kasnije je preminula. Ona je objavila jednu od svojih fotografija uz kratku poruku.

Voli vas vaša Donna Ares! – glasila je pjevačicina posljednja poruka svima koji su je voljeli.

Dona Ares je rođena 1. januara 1977. godine u Bihaću. Odrasla je u muzičkoj porodici, njen otac je svirao gitaru, majka klavir, ali je i pjevala.

Završila je nižu i srednju muzičku školu i umjetničku školu u Bihaću. Prvi javni nastupa imala je na “Dori” 1977. gofine, sa pjesmom “Zadnja noć”. U Bosni u Hercegovini je postala popularna kada je objavila pjesmu “Kazna”, a prvi album je ugledao svjetlost dana 1998. godine i naišao je na odličan odziv publike.

Od tada je njena karijera išla samo uzlaznom putanjom i snimila je bezbroj vanvremenskih hitova.

(espreso.rs)

.