Tamna strana talenta: Djeci pjevača nedostižna karijera roditelja

Sandra Rešić je poslije sm*ti oca Nine poželjela da bude pjevačica, kao i Vesnina kćerka Nikolija, Cecina Anastasija, Kebina Taša, Tončijeva Hana, Šabanova Ilda…

Tra**dija kafanskog pjevačkog i uopšte muzičkog života se odražava naročito na djeci estradnjaka. Naime, ta djeca pored živih oca i majke rastu uz babe, dede, komšinice, dadilje…

Oni su djeca poznatih i popularnih a željni roditeljske pažnje, ljubavi i porodičnog zajedničkog života. Željni sitnih igrarija i dječijih čari.

Kupovali ljubav

A svaki od tih roditelja itekako je požalio za tim izgubljenim prostorom koji se godinama negativno odražavao na djecu.

Period u kom su djeci kupovali ljubav, djeci koja su gledala i bili sudionici nekih nepoželjnih trenutaka tipa rastava, novih partnera, bivali povrijeđeni a potom i ljuti. Neki su postali agre+ivni a neki se opet poistovjećivali sa roditeljima.

Naime, sve što je smetalo djeci tih estradnjaka je osjećaj da nisu dovoljno dobri iz čega je pronikla želja za isticanjem.

Ženska djeca su većinom pokušavala oponašati očeve a muška majke. Bilo kako bilo, većina nisu postala ličnosti sa izgrađenim životima jer su majke koje bi trebale praviti uzorne očeve ispunjavale zadaće uspjeha i karijere.

Ek**lodiranje bračnih kreveta, podjela kuća i djece i malo je onih koji su uspjeli očuvati brak pa i karijeru poput Brene, Branke, Saše, Halida Bešlića, Nihada, Enesa…

Kod Zorice Brunclik je pucalo, Vesne, Ane, Hanke, Amele, Nede, Cakane, Zlate, Šemse, Dare, Goce, Markovićke, Lazarevićke…

Čini se da su pjevači i muzičari nadjačali svoje kolegice kao stabilniji o očuvanju porodične zajednice.

Pri pomeni oponašanja roditelja poznato je u dosta primjera da djeca pjevača i pjevačica uplovljavaju u estradne vode.

Stavljaju se u ravan pa i iznad roditelja a sve će biti iz već navedenih razloga. Miletova i Martina kćerka Elena imala je od koga i zbog čega da poželi da bude pjevačica. To svojski iskorištava.

Sandra Rešić je poslije sm*ti oca Nine poželjela da bude pjevačica, kao i Vesnina kćerka Nikolija, Cecina Anastasija, Kebina Taša, Tončijeva Hana, Šabanova Ilda, Kornelijeva Aleksandra i Kristina, Anabelina i Gagijeva Luna, Kneževa kćerka Ksenija.

Joksimovićeva kćerka Mina je muzikolog i jedna od muzičkih urednica crkvene televizije, a muzikom se bavi i kćerka Dine Dvornika Ella.

Arsenov i sin Gabi Novak Matija je takođe u muzici, Zlatin i Hasanov sin, potom sin Đorđa Novkovića Boris, sin Snežane Komar, Elvis Gljivin Mirče.

Kćerka Goce Božinovske i Radeta Vučkovića Jelena je takođe pjevačica, sin Akija Rahimovskog Kiki je pjevač.

Toni je sin Mirka Cetinskog, potom Luisov sin Marko se bavi muzikom kao i sin Senke i Zafira, Vasil Hadžimanov. Kćerka Verice Šerifović, Marija, Jelena kćerka Mikija Jevremovića, kćerka Bosanca Džidža. Maja Šuput je kćerka poznatog estradnog menadžera.

Marinkova dva sina su takođe u muzici, kao i sin Ljube Aličića, Dejan. Pa i sin Sinana Sakića, Alens, se odnedavno bavi muzikom. Kćerka Mensura Mrehića i Hasibe Agić, Mensura Bajraktarević je vrhunski autor i interpretator.

I sin Subhije Šehović Denis Isaković je takođe u muzici, samo se iskazao u drugom žanru od majke. Naime, on je operni pjevač. Potom sin Rikija Lugonjića je takođe pjevač Igor Lugonjić.

Stopama roditelja

Poduga bi bila lista sve one djece koja su krenula stopama roditelja koji se hvale kako je njihovo potomstvo naslijedilo ljubav i talenat prema muzici, što naravno ima mnogo dublje psihološke tragove koji si upravo roditelji ostavili na njima.

Dosta njih je naslijedilo vokalne mogućnosti, ali isto kao mogućnosti za reklamu koje su bile uskraćene njihovim roditeljima pa su vjerovatno zato ostale neprolazne zvijezde što ovi sigurno neće nikada ostvariti prenosi expresstabloid.

Piše: Dženita Hasović-Mirvić

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.