PROFESOR, SVEŠTENIK, ADVOKAT: Opredijelili su se za mikrofon, a završili su prestižne fakultete

Neki su završili čak tri fakulteta

Poznate pevače sa ovih prostora malo ko bi mogao da zamisli u životnim ulogama za koje su se školovali.

Za pripadnike domaće estradne scene važe mnogi stereotipi koji se pevačima nikako ne dopadaju, a jedan od njih je i onaj da se gotovo niko ne može pohvaliti obrazovanjem.

Ipak, postoje i svetli primeri na srpskoj estradi – mnoge pevačke zvezde imaju visoko obrazovanje, a neke od njih vlasnici su diploma čak nekoliko fakulteta. U nastavku vam predstavljamo neke od najobrazovanijih pevača sa ovih prostora.

Daria Stanojević

Mlada pevačica Daria Stanojević, koja s nestrpljenjem očekuje svoje prvo dete, može da se pohvali diplomom cenjenog fakulteta beogradskog univerziteta.

Pevačica je, naime, završila arapski jezik i književnost na Filološkom fakultetu, te je stekla zvanje diplomiranog filologa.

Adil Maksutović

Vlasnik nekih od najemotivnijih balada se, takođe, može pohvaliti fakultetskom diplomom.

Adil Maksutović je po struci diplomirani kriminolog, a ovo zvanje stekao je na Kri*in*lističko-policijskoj akademiji. Pevač smatra da je obrazovanje veoma važno, pa se pisalo i o tome da je poželeo da se dodatno edukuje, te je upisao i Pravni fakultet

Neda Ukraden

Jedna od najpoznatijih pevačica na prostorima bivše Jugoslavije, Neda Ukraden, može se pohvaliti diplomama čak dva fakulteta.

Popularna pevačica je, naime, diplomirala na sarajevskom Pravnom i Filološkom fakultetu, te se ubraja u jedne od najobrazovanijih pevačica sa ovih prostora.

Zdravko Čolić

U bosanskoj prestonici studirao je i Zdravko Čolić.

Miljenik ženskog dela publike diplomirao je na Ekonomskom fakultetu, ali je, na sreću mnogobrojnih obožavateljki, ipak odlučio da mu pevanje bude primarni poziv.

Marko Bulat

Osim toga što je zaljubljenik u serijal filmova “Ra*ovi zvezda”, folk pevač Marko Bulat ima još jednu strast – oslikavanje ikona.

Izrada ikona jedan je od njegovih omiljenih hobija, što i ne treba da čudi, budući da je diplomirao likovnu umetnost na Akademiji Srpske pravoslavne crkve za umetnost i koncervaciju.

Željko Joksimović

Jedan od najistaknutijih srpskih predstavnika na Evroviziji, talentovani Željko Joksimović, može se pohvaliti neverovatnim znanjem iz oblasti muzike.

Joksimović svira čak četrnaest instrumenata, a svoj neosp*ni talenat usavršavao je na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu, gde je i diplomirao.

Zorica Brunclik

Pevačica narodne muzike Zorica Brunclik ima pregršt hitova koje su nezaobilazni deo svakog slavlja, a njene pesme slušaju sve generacije. Ipak, njena publika bi bila uskraćena za vanvremenske hitove da je pevačica odlučila da se bavi svojim primarnim zanimanjem.

Zorica je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Nišu, a pokušala je da upiše i Pravni fakultet.

Miloš Bojanić

Jedan od najkontroverznijih učesnika rijalitija “Farma” folk pevač Miloš Bojanić, direktorsku fotelju zamenio je scenom.

Bojanić je završio Saobraćajni fakultet, nakon čega je neko vreme bio na čelu jednog javnog preduzeća. Ipak, vrlo brzo rešio je da uzme mikrofon u ruke i u potpunosti se posveti pevanju što mu se isplatilo.

Di-džej Krmak

Goran Žižak, poznatiji kao di-džej Krmak, jedan je od najekstravagantnijih izvođača folk muzike na ovim prostorima.

Njegove pesme imaju često provokativne tekstove, a o Goranovom fizičkom izgledu i performansima već godinama bruje mediji u regionu. Zbog svega toga, malo ko bi pomislio da je pevač, sasvim verovatno, najobrazovaniji pevač na prostorima bivše Jugoslavije.

Krmak je ubedljivi rekorder kada su fakultetske diplome u pitanju: pevač je, naime, završio Pravni, Filozofski i, verovali ili ne, Bogoslovski fakultet.

.

.

.

.

.

.

.

.

.