Neki su počeli na trafici: Popularni pjevači otkrili gdje su zaradili svoje prve honorare

Pojedini pjevači i pjevačice prisjetile su se svojih početaka kao i prvog honorara koji su zaradili.

Iako je danas jedan od najplaćenijih pjevača, njegov prvi honorar je bio samo 1000 dinara.

“Moj prvi honorar je bio oko 1000 dinara, 2004. godine. Pjevao sam sa tatom u kafani, a on mi je uzeo sve pare kad smo došli kući (smijeh). Od 1000 dinara sam dobio samo 200 dinara za školu, ali to su dva bureka i jogurt, milina.

A od prvog većeg honorara sam kupio auto sebi, uzeo sam na rate, mislim da je koštao 5000 eura, ja sam ga isplatio od 5, 6 nastupa.”

Nenad Aleksić Ša je ipak, za razliku od ostalih svoj prvi novac zaradio na trafici.

“Prvi posao mi je bio u trafici, iako to nikad do sad nisam pričao (smijeh). Tu sam zaradio neke parice, nisu bile Bog zna koliko velike, ali su značile svakako.

Nisam se dugo zadržao na tom poslu, pa sam se oprobao u moleraju koji smo brat i ja radili sa ćaletom, tu sam zaradio, da kažem, u to vrijeme malo veće parice sa kojima sam sebi kupio prvi mobilni, a imao sam 18 godina, to je za mene u tom trenutku značilo kao nekome kuća.

A kad sam počeo da se bavim muzikom, to je bilo u nekom mjestu u Srbiji, još sa grupom Sha-Ila, ne mogu da se sjetim mjesta.

U početku nas nisu nešto puno plaćali, pa je lova bila dovoljna da se kupi neka stvarčica, patike, a već nakon prvog hita “To mi radi” se priča promijenila nabolje.”

Katarina Grujić ističe da iako je nakon srednje upisala fakultet, prvi novac je zaradila od pjevanja.

“S obzirom na to da sam odmah poslije srednje škole upisala fakultet, a uporedo već kretala sa muzičkom karijerom, moj prvi posao odnosi se na pjevanje. Sjećam se, imala sam 19 godina i nastupila sam u tada najpopularnijem klubu u Beogradu.

Moj prvi honorar je bio 150 eura i vjerujte, bila sam ponosna. Ja sam novac uzela i odnijela roditeljima iz poštovanja, a oni su rekli da potrošim na šta god želim

Ja sam odvela cijelo svoje društvo na ručak, a dio sam potrošila na šoping.”

Dara Bubamara je takođe zarađeni novac dala roditeljima, ali je i sebe počastila šopingom.

“Bilo je to davno, bila sam djevojčica. Znam da sam odmah dala mami i tati, kupila drugaricama, ušle smo u butik, ja sam kupila minđuše, džemper neki, znam da sam bila srećna što mogu roditeljima da dam i usrećim drugarice. Mislim da sam imala 16 godina.”

Pjevačica Jelena Kostov je otkrila da joj je prvi honorar bio samo 2500 dinara i bila je kako kaže presrećna.

“Moj prvi nastup je bio osmog marta 2004. godine, a taj 8. mart je bio neplaniran…

Nisam ni sanjala da ću tog dana shvatiti da je to moj život, moj životni put i moja sreća… Toliko sam divnih komplimenata dobila od skoro svih žena tog dana i ta podrška mi je bila savršen vjetar u leđa…

Honorar koji sam dobila tog dana je iznosio 2500 dinara. Roditeljima sam dala 2000 i kupila sebi autobusku kartu za Dimitrovgrad iz Niša, jer sam u Nišu studirala i živjela.

Ne mogu vam opisati tu sreću, maštala sam o danu kada ću ja njima dati, iznenaditi ih ili kupiti bilo šta jer su moji mama i tata moja najveća svetinja i najveća podrška.”

Slavica Ćukteraš je sa 16 godina zaradila 30 maraka i odmah ga potrošila u Mek.

“Uh, to je bilo sa mojih 15, 16 godina, u jednom restoranu u Šapcu, tu sam počela moju muzičku karijeru (smijeh).

Zaradila sam 30 maraka tada, a znam da sam otišla u Mek, kupila sam kao cijeli obrok, onaj dječiji i dobila igračku, neku lutkicu, sad ne znam ni gdje mi je ona, ali to mi je ostalo u sjećanju, kao uspomena na moj prvi nastup.”

Pjevačica Nikolina Kovač ističe da je prvi honorar zaradila sa 20 godina i da je od tog novca cijeloj porodici kupila poklone.

“Naravno da se sjećam svog prvog honorara, bilo je to prije devet godina, tada sam ja imala 20 godina i bila je u pitanju privatna proslava u Bihaću, gdje sam zaradila veliki honorar da sam cijeloj porodici od devet članova kupila poklone, bio je to zimski period, nešto pred Novu godinu, pa su svi pokloni bili u prazničnom maniru.

Mojoj sreći u tom trenutku nije bilo kraja, ali moram biti iskrena, nakon toga sam u tom trenutku ostala bez novca, ali i dan danas više volim da poklanjam i na taj način usrećim ljude koje volim. To za mene nema cijenu.”

(pink)

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.