Kemal Malovčić nakon lažne vijesti da je um*o poručio: Živ sam i zdrav neće me se lako riješiti

Navodno, Malovčić je um*o od srčanog udara.

Odmah po objavljivanju te informacije na društvenim mrežama pozvali smo Kemala na nama poznati broj, ali bio je nedostupan.

U ovo vrijeme ludila, vrijeme korone, kada se lažne informacije mješaju sa onim tačnim, pa ljudi dolaze u nedoumicu kojim informacijama da vjeruju, pa je tako objavljena informacija da je um*o legendarni pjevač narodne muzike Kemal Malovčić.

Navodno, Malovčić je um*o od srčanog udara. Odmah po objavljivanju te informacije na društvenim mrežama pozvali smo Kemala na nama poznati broj, ali bio je nedostupan, a na kućni broj se niko nije javljao.

Poznavajući Kemalove životne navike, da voli malo duže da ostane u krevetu, pa ponekad i do dva sata poslijepodne, konačno smo ga dobili na jedan od dva nama poznata telefonska broja.

-Ma, kako um*o, ja sam živ i zdrav i neće se dušmani još Kemala riješiti tako lako. Jaste da sam ja zašao u te neke duboke staračke godine, ali samo će Allah dragi odlučiti kada ću da napustim ovaj svijet.

Kada sam se probudio dočekalo me na stotine poruke od kolega i prijatelja, a žena mi je ko bez duše ušla u sobu i drmala me kao luda, da vidi jesam li živ. Rekla mi je da su i nju zvali i pitali da li sam um*o.

Ovome lud*lo stvarno nema kraja. Sad sam zvao advokata, pa ću da tužim te smetljarske portale. Samo da bi dobili nekoliko lajkova doveli su moju rodbinu, prijatelje, kolege do lud*la – rekao nam je Malovčić u telefonskom razgovoru.

Na naše pitanje kakva je situacija u Beču gdje živi sa porodicom i kako na njega djeluje trenutna situacija Kemal je odgovorio:

-Uvedena je stroga kontrola kretanja, ali ja izađem ispred kuće gdje živim, držim odstojanje od ljudi, trudim se da poštujem sve uvedene državne mjere, jer ovo je kao treći svjetski r*t.

Moja genercija ovako nešto nije doživjela i najviše mi je žao ove omladine,koja nije navikla na ovakav vid izolacije. Ja spadama naravno u tu rizičnu grupu, ali sve je u Allahovim rukama.

Na pitanje da li se dovoljno snabdio sa životnim namirnicama , Kemal nam je rekao:

-Sve u granicama normale. U Beču rade sve prodavnice, životnih namirnica ima dovoljno, svaki dan se može otići do prodavnice, tako da se ne treba pretjerivati u nabavci istih.

Na kraju razgovora Kemal nam je rekao da se redovno čuje sa pojedinim kolegama, a ponajviše sa  Mehom Hrštićem. A , drago mu je što se u ovim ludim vremenima pojedine kolege njega sjete.

Razgovarao: Bato Šišić