Objavljeno nakon koliko dana prosječno um*ru pacijenti u Italiji, imaju 80,5 godina

TALIJANSKI institut za javno zdravstvo objavio je prve rezultate istraživanja posljedica korone među talijanskom populacijom.

U Italiji je trenutačno 35.713 zaraženih, a samo u utorak pre*inulo ih je 475. Ukupno je u toj zemlji pre*inulo 2978 ljudi, a prema istraživanju studije instituta žrtve u prosjeku um*u osam dana nakon prvih simptoma bolesti.

U prosjeku, pacijenti su u roku od četiri dana nakon prvih simptoma hospitalizirani, a četiri dana kasnije um*u.

Prosječna starost prem*nulih osoba je 80,5, a prosječna starost zaraženih osoba je 63 godine. Najmlađa žrtva imala je 38 godina, a riječ je o invalidu koji je bio teško bolestan. Među žrtvama je samo 30 posto žena, a njihova prosječna starost u vrijeme sm*ti je čak 83,6 godina.

Velika većina prem*nulih imala je dva ili tri velika zdravstvena problema, a najčešći su visoki tlak, srčane tegobe i dijabetes .U 97,2 posto slučajeva uzrok sm*ti bilo je zatajenje dišnih organa, a ostatak otpada na zastoj srca ili jetre prenosi index.

Italija je tjednima u izolaciji, ali stručnjaci nisu sigurni pomaže li ona u borbi s epidemijom. Broj zaraženih je i dalje u porastu, a u zadnjih par dana svakog dana je više od 3000 novozaraženih.

.

.

.

.

.

.

.

.