Epidemiolog otkrio koliko će ova kriza u Italiji još trajati

Italija još “barem tri mjeseca” neće izaći iz krize prouzročene pandemijom  koja je usm*tila gotovo 3000 ljudi, ocijenio je epidemiolog Massimo Galli, voditelj epidemiološke službe u najvećoj milanskoj bolnici.

“Nadam se da ćemo virrus pobijediti u barem tri mjeseca otkad smo počeli primjenjivati neka pravila. I to je već strašno dug rok”, rekao je za talijanske medije.

Italija je donijela veoma stroge mjere izolacije stanovništva praćene zatvaranjem škola i trgovina koje ne prodaju hranu i osnovne potrepštine.

“Ovo nije i neće biti kratko, ali ako bude kratkoročno, bit ću prvi koji će se zbog toga radovati”, dodao je.

Galli uživa velik ugled među stručnjacima u Italiji gdje vodi odjel zaraznih bolesti u bolnici Sacco u Milanu, u Lombardiji, pokrajini na sjeveru zemlje koja je najteže stradala u epidemiji, s gotovo 2000 mr*vih i više od 17.000 zaraženih.

“Cjepivo nam ulijeva nadu”

“Cjepivo nam ulijeva nadu, radi se na 18 programa za izradu cjepiva. Nešto će iz toga proizići, siguran sam, ali sumnjam da ćemo moći ograničiti pandemiju i svladati je dok čekamo cjepivo”, ocijenio je.

“Budemo li imali sreće, cjepivo će stići nakon ljeta, ne prije”, zaključio je Galli.

Od korone um*lo je najmanje 9020 ljudi u svijetu otkad se pojavio u prosincu prošle godine, pokazuje izračun agencije France Pressea na temelju službenih podataka objavljenih u četvrtak u 12 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Italija je druga najteže str*dala zemlja s 2978 mrtvih i na putu je da pretekne Kinu koja ima 3245 um*lih.

Više od 217.510 slučajeva zaraze zabilježeno je u 157 zemalja i teritorija od početka pandemije prenosi index.hr

.

.

.

.

.

.

.

.