Bosanci pružili podršku: Aplauzi sa zgrada za sve koji se bore protiv korone

Večeras, tačno u 20 sati, širom Bosne i Hercegovine prolomio se pljesak za sve one koji posljednjih nekoliko sedmica vode borbu protiv pandemije korone u BiH, ali i ostatku svijeta.

Italijani su nedavno pokrenuli nešto što je kasnije postala tradicija i u drugim državama koje se bore sa pandemijom korone.

Naime, prisiljeni da borave u karantinu, odlučili su da je najviše što mogu uraditi jeste nagraditi sve one koji se bore sa pandemijom tako što će im aplaudirati sa svojih prozora.

Ideja je vrlo brzo postala popularna, a video zapisi snimljeni s balkona viralni.

Nedugo zatim, identičnu situaciju mogli smo vidjeti i u Španiji, a zatim i u Hrvatskoj, te još nekoliko zemalja.

Večeras su Bosanci i Hercegovci odlučili nagraditi sve zdravstvene radnike u BiH, ali i ostatku svijeta, te su tačno u 20 sati izašli na prozore i zajedno pljeskali za sve one koji su dali svoj doprinos u borbi. Tako je bilo i u Sarajevu…

I Zeničani su večeras s balkona i prozora pozdravili sve one koji su se u proteklih nekoliko dana borili sa četiri slučaja korone, od čega su tri iz Zenice i jedan iz Tešnja.

Svojim predanim radom, o čemu je portal Klix.ba već pisao, rizikovali su svoj život da bi spasili zdravlje zaraženih pacijenata, ali i drugih sugrađana.

Tuzlaci su večeras na simboličan način pokazali da su uz brojne tuzlanske ljekare koji su u pripravnosti već nekoliko dana za eventualni prijem prvih pacijenata kod kojih bude utvrđena zaraza.

Na koncu, važno je spomenuti i Mostarce, koji su izlaskom na prozore i aplaudiranjem nagradili i pohvalili sve one koji se od danas bore sa četiri slučaja.

Aplauz namjeravaju ponoviti sutra u 20 sati. Ovo bi mogla postati tradicija u svim gradovima bh. gradovima, kao zahvalnica svim medicinarima i ljekarima i svima koji se bore, ali i građanima koji se pridržavaju preporuka i daju svoj doprinos.

(klix.ba)

.

.

.

.

.

.

.