Obaraju rekorde: Već se testira cjepivo za Koronu u SAD-u, evo koliko će trajati testiranja

Naći sigurno i efektivno cjepivo za koronau je prioritet.

Faza jedan ovog istraživanja koja je započeta rekordnom brzinom je jako važan prvi korak u ispunjavanju tog cilja, tvrdi Anthony Fauci

Prva doza testnog cjepiva ubrizgana je u ponedjeljak u Sjedinjenim Američkim Državama, objavio je tamošnji Državni institut za alergije i zarazne bolesti.

Istraživanje planira cjepivo testirati na ukupno 45 zdravih odraslih osoba kroz period od šest tjedana. Svaki pacijent primit će dvije injekcije u različitim dozama s mjesec dana razmaka.

Cijeli proces tek je u prvoj fazi testiranja koja je napravljena kako bi se ustanovilo da je cjepivo sigurno i da izaziva željenu reakciju od imunoloških sustava pacijenata. Dokazivanje da je cjepivo efektivno u borbi sa zarazom će, međutim, zahtjevati još nekoliko testiranja koja će trajati veći broj mjeseci, uvjeravaju stručnjaci.

Naći sigurno i efektivno cjepivo za koronu je prioritet. Faza jedan ovog istraživanja koja je započeta rekordnom brzinom je jako važan prvi korak u ispunjavanju tog cilja – rekao je direktor tog instituta Anthony Fauci.

Znanstvenici su ranije radili na cjepivu za virus MERS, koji ima sličnosti s Covid-19 virusom, a to im je prilično olakšalo stvari u početku.

Sjedinjene Države trenutačno se bore s oko 4500 slučajeva korone u 49 saveznih država. Bez slučaja je jedina još uvijek Zapadna Virginija, a prem.nulo je 87 ljudi.

.

.

.

.

.

.

.

 

 

.