Napokon prava istina o Koroni: Naučnik Lauc objasnio laži koje se šire

Znanstvenik Gordan Lauc komentirao je pet činjenica koje se šire, a povezane su s Koronom. Objasnio je što je najvažnije i što svi trebamo raditi.

Mladi ljudi uglavnom ne obolijevaju, ali oni moraju biti jako svjesni da ako se neodgovorno ponašaju mogu zaraziti mamu ili tatu koji su već rizičnije skupine, objašnjava znanstvenik Gordan Lauc.

Voditelj zdravstvenog centra o izvrsnosti za personaliziranu brigu o zdravlju naveo je glavne razlike između gripe i korone.

– Gripa i Korona nisu ista bolest. Obje su opasne, ali o gripi puno više znamo. Korona je jedna novi virus s kojim se jako teško nosimo i trebamo se svi truditi da zaustavimo širenje – naveo je Lauc s obzirom na to da mnogi izjednačavaju ove dvije bolesti. Osim toga, mnogi misle da se samo pranjem ruku mogu zaštiti od Korone.

To je jedna od najvažnijih stvari koje moramo raditi. Svatko mora pokušati dezinficirati sebe.

Možemo se zaraziti čak i ako dodirnemo površinu koju je netko dirao. Ako operete ruke, takvih problema nema – kaže Lauc. Dodao je i kako je moguće da se Korona smiri dolaskom toplijeg vremena, ali to ne možemo sa sigurnošću tvrditi.

– Respiratorni virus s proljećem se povlače. Grijani stan ima suh zrak i onda virus puno lakše ulazi u naš organizam – tvrdi Lauc i dodaje da ovo nije prvi slučaj Korone u svijetu kako mnogi misle, on je postojao godinama unazad.

Korona  postoji godina, no pojavile su se mutacije Korane koje su puno opasnije. Ulaze puno dublje u pluća i ima teže simptome – zaključuje Gordan Lauc prenosi 24sata.

.

.

.

.

.

.

.

.