Svi se brinu za Sanju: Pjevačica iz grupe Hurricane boluje od opake bolesti

Pjevačica grupe “Harikejn” ima hašimoto, oboljenje štitne žlijezde, zbog kojeg mora da pije lijekove do kraja života

Pjevačica grupe ‘Harikejn’ Sanja Vučić već tri godine boluje od hašimota, neizlječive bolesti štitne žlijezde. Zbog ovog oboljenja lijepa pjevačica mora da pije lijekove do kraja života.

Sanjine koleginice iz benda Ivana Nikolić i Ksenija Knežević zabrinute su za njeno zdravlje, posebno sada kada imaju nap*rne pripreme za Evroviziju, koja se u maju održava u Roterdamu prenosi kurir.

-Nije mi bilo dobro, a nisam znala šta mi je. Osjećala sam hroničan umor, bila sam razdražljiva, neraspoložena, nisam imala energije. Zbog toga sam otišla kod psihijatra i dao mi je ant.dep.es.ve.

Pomislila sam da možda imam problem sa hormonima, pa sam išla i kod ginekologa. Doktorica je posumnjala da je u pitanju hašimoto, jer i ona sama ima tu bolest – priča Sanja.

Bolest su mi otkrili prije tri godine. Radila sam analize hormona štitne žljezde, išla sam na ultrazvuk i tada su mi potvrdili da je u pitanju hašimoto tireoiditis.

Rekli su mi da ću piti lijekove najvjerovatnije do kraja života. To mi je teško palo, pa mi se dešavalo da ne mogu da ustanem iz kreveta i stalno sam plakala.

Bila mi je suha koža, a primetila sam i da dosta dobijam na težini, kao i da teško skidam kilograme. Baš sam se uplašila.

Mislila sam da mi se srušio cijeli svijet kada sam shvatila da sam bolesna i da zavisim od jednog lijeka. Teško sam prihvatila sve to, ali sam se vremenom privikla.

Sanja je zbog autoimunog oboljenja štitne žljezde potpuno promijenila svoje navike.

– Sada sam posvećena treninzima, vodim računa o ishrani i ne uzimam ugljene hidrate i šećere. Pokušavam da živim zdravo, koliko god je to moguće. Bolest me neće spriječiti da nastupam sa kolegicama iz grupe – kaže Vučićeva.

Njene kolegice iz grupe Ivana Nikolić i Ksenija Knežević poručuju da Sanju čuvaju kao malo vode na dlanu.

– Svi smo tolerantni kada je Sanja u pitanju. Trudimo se da je ne opterećujemo obavezama. Rekla je da će raditi sve kao i mi za Evroviziju. Tražila je da se ponašamo prema njoj kao da nema zdravstvenih problema, ali se mi trudimo da je zaštitimo koliko god je moguće – kaže Ksenija, a sa njom je saglasna i Ivana.

– Zbog nastupa na Beoviziji nismo spavale danima. Meni, koja sam u odličnoj formi, sve to je bilo veoma nap.rno, a mogu misliti kako je Sanji. Baš sam se bila zabrinula za nju u tom periodu i samo sam čekala da se sve završi i da ona ode kući da spava.

Naravno, svima nam je bio potreban san, ali njoj najviše.

.

.