Bajaga dvije pjesme ne izvodi na koncertima: Često dođe do tuue

Popularni sastav “Bajaga i Instruktori” ove godine slave 35 godina postojanja.

O aktuelnim temama za ovaj bend govorio je frontmen grupe Momčilo Bajagić Bajaga..

-Instruktori rijetko prave dva koncerta u razmaku od samo godinu dana u Beogradu, ali smo napravili izuzetak. Ipak je 35 godina u pitanju, a pošto smo u maju imali koncert u Nišu na ideju Vojkana Borisavljevića da ga napravimo sa gudačkim orkestrom, i pošto je to jako lijepo ispalo, onda smo rekli, hajde, što ne bismo za 35. rođendan napravili jedan koncert sa velikim orkestrom.

Kako su karte za 5. i 6. decembar brzo rasprodate, odlučili smo se i za treći, a ako bude interesovanja, biće ih koliko treba, rekao je Bajaga.

Ono što je primijetno jeste da se na koncertima “Bajage i Instruktora” ne izvodi numera “Pada vlada”, a rijetko kada se čuje i pesma “Zvezda”. Bajaga je obasnio i zašto.

-Moja je odluka. “Zvezdu” još ponekad i zasviramo. Desilo mi se u Kočanima u Makedoniji da se pot*ku dvije grupe navijača Zvezde i Partizana kad smo svirali ‘Zvezdu’. Prekinuli smo svirku. Pitao sam te momke da li je neko od njih bio na Marakani ili JNA. Naravno, nije niko, rekao je Bajaga i dodao:

-Pjesmu “Pada vlada” sam svirao, ali nemam namjeru da je više izvodim. Ona je napravljena za film “Profesionalac” i nema potrebe od nje praviti himnu. Kad je neko na vlasti, ta stvar mu se ne sviđa. Međutim, kad je u opoziciji, onda je obožava.

To je slučaj sa svim političarima. Pjesma postoji 20 godina. Ovi sada na vlasti bili su nekada veoma radosni da čuju tu pjesmu, a i oni što su danas u opoziciji nisu voljeli da im to sviramo dok su vladali, naveo je muzičar prenosi expresstabloid.