Kemiševo otvoreno pismo o razvodu od Vesne Zmijanac: Varala ga je sa ovim kolegom sa estrade, a bio im je kućni prijatelj

Miroljub Aranđelović Kemiš otkrio je da se razveo od svoje prve supruge Vesne Zmijanac zato što ga je varala s kolegom Draganom Stojkovićem Bosancem!

Prošlo je više od 30 godina otkako su se rastali poznata pjevačica i harmonikaš, kompozitor i aranžer.

Dosad je objavljeno dosta pikanterija o njihovom kratkom braku. Ipak, stiče se utisak da još nije stavljena tačka na tu priču i da javnost i dalje zanima šta se sve dešavalo na relaciji Vesna – Kemiš – Zorica osamdesetih godina.

Aranđelović je, međutim, još poslije razvoda, tačnije 1987. godine, detaljno objasnio zašto je ostavio Zmijančevu i naveo da je njegova nova supruga trpjela str***čne posljedice.

Reč je o Miroljubovom otvrenom pismu objavljenom u jednom nedeljniku, a u kojem, između ostalog, piše:

 – Dragan Stojković Bosanac, Tahir Turkalić i ja bili smo dugogodišnji nerazdvojni saradnici u poslu i privatnom životu. Zajednički smo radili mnoge projekte, a motiv nam je bio kreiranje novog zvuka u narodnoj muzici.

Kao primjer takve nesebične saradnje mogu da navedem da sam Dragana Stojkovića čak pozvao da svira i na ploči moje tadašnje supruge Vesne Zmijanac.

U to vreme, Dragan Stojković nam je bio kućni prijatelj i on je zaista jedini čovjek u koga ne bih posumnjao da bi mi se ikada mješao u brak, a naknadno sam saznao da je u oktobru pretprošle godine (1985) već bio sa Vesnom, kao i poslije toga.

U novembru sam se sporazumno rastao s Vesnom Zmijanac, saznavši za njene mnogobrojne avanture –  naveo je aranžer i dodao da su muke za njega počele tek posle razlaza sa Zmijančevom.

“Ovim sam željeo da okončam jedan ružan period u mom životu. Početkom decembra sam se iselio iz zajedničkog stana u Lješkoj ulici, a u januaru, kada sam došao po svoje stvari, u stanu sam zatekao novoimenovanog urednika propagande PGP RTB (Vlada Jovanović, s kojim je Vesna kasnije dobila ćerku Nikoliju, prim. aut.) u vrlo domaćoj atmosferi (u ga*ama).

O njemu, inače, imam vrlo pozitivno mišljenje, kao vrlo sposobnom propagandisti, koji svesrdnim anagažovanjem može mnogo da učini na afirmaciji nekog pjevača (primer Vesne Zmijanac).”

 – Međutim, afirmacija Vesne je ovog puta išla preko Zoričinih i mojih leđa, jer je propagandni tim Vesne Zmijanac smislio da bi za nju bilo najbolje da afirmaciju traži pjesmama i imidžom u kojima oplakuje ‘nesrećnu ljubav’ sa mnom.

Ne mislim da je postojala zla namjera, međutim, Vesnina tendenciozna afirmacija pretvorila se u moru kuće u kojoj ja sada živim.

Očigledno da postoje ljudi koji su povjerovali tim propagandnim mahinacijama, pa nam bukvalno ne daju mira, danonoćno nas uzn****avaju telefonom, pišu blj*votine po kući i ne dozvoljavaju da normalno živimo i radimo –  napisao je Kemiš u otvorenom pismu

.

.

.

.

.

.

.