UKRAJINSKI DOKTOR BOLOTOV: Evo kako da dubinski očistite zdrave ćelije, a tumorske i oštećene izbacite iz tijela

Za ovog ukrajinskog akademika kažu da zna tajnu kako da očuvate vječnu mladost

Ćelije ljudskog organizma s godinama sve brže stare, propadaju i umiru. To se događa zbog oštećenja izazvanih slobodnim radikalima i toksinima kao što su teški metali, nitrati, radionuklidi, kojima je organizam izložen.

Ali taj proces starenja i te kako se može usporiti, tvrdi fizičar, matematičar, filozof i akademik Boris Vasiljevič Bolotov, kojeg nazivaju i “ukrajinskim Ajnštajnom”.

On smatra da je naš organizam samoregulišući te da ima sposobnost samoobnavljanja i samoisceljenja. Nakon višegodišnjeg proučavanja ćelija ljudskog organizma i načina na koje se one mogu pomlađivati, osmislio je brojne terapije koje su se pokazale vrlo uspješnim.

Usporite starenje ćelija uz pomoć soli

Dr Balotov je otkrio procenat broja ćelija koje kod čovjeka ostare za godinu dana. Kod jednogodišnjeg deteta broj takvih ćelija iznosi 1 posto, kod sedmogodišnjeg deteta taj se procenat povećava na 10 posto; a kod čovkeka u dobi od 50 godina broj ćelija iznosi čak 40-50 posto.

Na temelju vlastitih istraživanja osmislio je i sistem lečenja kojim se ćelije mogu regenerisati, a organizam pomladiti.

Stare, istrošene ćelije zamjenjuju se novima, koje nose snagu i vitalnost.

Prvo i najvažnije pravilo pomlađivanja jest da se poveća broj novih ćelija u odnosu na one stare i oštećene.

Recept za pomlađivanje dr. Bolotova je vrlo jednostavan

Za to vam treba samo jedan sastojak – morska ili himalajska so! Taj se kuhinjski multipraktik od davnina koristio kao lijek za razna oboljenja i tegobe.

Recept dr Balotova za čišćenje i obnovu ćelija:

Pola sata nakon jela stavite na jezik 1 gram himalajske soli. Pričekajte nekoliko sekundi da se otopi u ustima pa progutajte. Ovaj recept sa solju možete primeniti nakon svakog obroka.

Kako djeluje morska so?

So podstiče lučenje enzima pepsina koji, osim što doprinose probavi, ubrzava eliminaciju starih ćelija, kao i onih oštećenih raznim toksinima.

Primjenom ovog recepta dr Bolotova podstaći ćete lučenje želučanog soka, koji sadrži materije potrebne za uklanjanje oštećenih ćelija iz vašeg tijela.

To će dati podstrek vašem organizmu da se sam bori protiv štetnih toksina i ćelija tumora.

Ako budete ovaj recept praktikovali barem 6 mjeseci, broj novih ćelija u vašem organizmu će sve više rasti, što će se odraziti i smanjenjem bora na vašem licu.

Da li ste znali da su čak i stari Grci vjerovali u čudesna svojstva morske soli? I oni su, naime, nakon obroka imali običaj otapati u ustima zrnca soli.

Dodatni savjeti:

Bolotov takođe savjetuje dodavanje malo soli na povrće, voće, zrnati sir i maslac. Ali pritom nemojte dodavati i ulje. Naime, ulje podstiče lučenje žuči, koja ipak usporava pretvaranje otpadnih materija u topive soli, koje se eliminišu iz organizma putem urina.

Kako biste dodatno pomladili svoje ćelije, što češće u ishrani koristite kupus, ren, koromač, bokvicu, kopar, detelinu, koprivu, cimet, rotkvicu, korijandar, metvicu, senf, biber, morske alge, ginseng.