Splićanka odlučila prodati ormar preko Facebooka, na oglas se javio vatrogasac… Ono što je uslijedilo nakon dogovora o preuzimanju popravit će vam dan!

Život piše romane, a tome u prilog ide i priča naše čitateljica Diane Šimac Materić, koja je odlučila ispričati je za “Slobodnu Dalmaciju”. Iz Facebook statusa o prodaji ormara, rodilo se divno prijateljstvo.

– Odlučila sam prodati ormar i oglasila sam ga na Facebook market stranici. Na oglas se javio i Pero koji ga je želio kupiti. Dogovorili smo cijenu, a Pero mi je rekao da rezerviram ormar dok organizira prijevoz te da dolazi.

Zadovoljna razmišljam, ludilo dobila sam koju ekstra kunu. Zove Pero i javlja da je prijevoz organiziran i da stižu on i kolega vatrogasac – priča nam Diana.

image

 Privatni album

Kada je saznala da je Pero vatrogasac u DVD-u Opuzen, samo mu je u poruci napisala da dođe po ormar, ali da ga ne treba platiti.

Pero je inzistirao da plati ormar, ali Diana nije odustajala.

– Kazala sam mu da ormar ide na poklon jer su oni (vatrogasci, op.a.) heroji. Došao je tako Pero u Igrane po ormar, a kako smo mi samo ljeti tamo, dočekao ga je moj suprug. Nakon što je pokupio ormar, stigle su mi poruke zahvale. Sritan Pero, sritna ja – priča nam Diana.

Nije ni slutila što će se dogoditi nekoliko dana nakon primopredaje ormara.

– Niti pet dana poslije kuca čovjek na vrata mog studija u Splitu, pruža ruku i kaže da je Pero iz Opuzena. Razmislim koje lipo iznenađenje. Zagrlimo se nas dvoje i razminimo dvi beside. Pero mi je objasnio da je sa sinom odlučio provozati se do Splita kako bi me upoznao. Dok mi je to pričao iza vrata je uzeo kutiju i kaže: “Evo sitnica za vas”. A u sitnici bar 20 kila domaćih Perinih proizvoda iz Opuzena – priča nam Diana.

No to nije bio jedini njihov susret. Pero je ponovno navratio do njezina radnog mjesta.

– Kaže, jesen je, pa mi je donio friških mandarina i soka od šipaka. Red je, govori mi, da se oduži! I tako mi je jedan običan ormar donio jedno divno prijateljstvo – kaže nasmiješena Diana.

image

 Privatni album
image