ROĐEN JE KAO NAJVEĆA BEBA NA SVIJETU SA 7, 3 KG: Danas ima 39 godina, a gdje god se pojavi privlači VELIKU PAŽNJU

Kevin Robert rođen je sa 7, 3 kilograma i tada su ga proglasili najvećom bebom na svijetu. Njegov izgled danas takođe je iznad prosjeka.

Kada je Patrisijia Klark 1983. godine rodila svoje drugo dijete, javnost je ostala šokirana. Njen sin, Kevin Robert rodio se sa težinom od 7,3 kg. Ubrzo je postao prava senzacija i izazivao veliko interesovanje.

Tamošnji mediji prenosili su da je Kevin najveća beba koja je ikada rođena u Nju Džerziju. Majka je takođe bila veoma iznenađena ovom pojavom, a malu odjeću koju je pripremila morala je zamijeniti većom.

“Moramo otići kući, isprazniti fioke i kupiti veću odjeću za njega,” rekla je ponosna mama nakon porođaja.

Tokom daljeg odrastanja, Kevin je uvijek bio iznad prosjeka. Njegovi vršnjaci bili su daleko manji, dok je on već sa 12 godina imao visinu od 170 centimetara. Samo nekoliko godina kasnije, zabilježio je visinu od 195 centimetara.

Kevin danas ima 39 godina, visok je 205 cm i ima 136 kg. “Kad šetam ulicom, ljudi me zaustavljaju i pitaju me koliko sam visok,” kaže Kevin.

302425-kevin-robert-ff

Danas Kevin radi u vojsci, oženjen je sa suprugom koja je skoro iste visine kao i on. Kaže da nije nimalo lako biti najviši u prostoriji. Mora da se saginje kada ulazi na vrata, tuševi su uvijek prekratki za njega, a u većinu automobila ne može ni ući.

Kevin smatra da nije važno koliko imaš kilograma, važno je da prihvatiš sebe bez obzira na veličinu.

(Stil.kurir.rs)