“POSTALA SAM NEPRIJATELJ GRADA” NEDA UKRADEN O RODNOM SARAJEVU: Otkrila nepoznate detalje, EVO ŠTA SE DESILO

Neda Ukraden rasplakala se u emisiji “Novo vikend jutro” govoreći o svom odlasku iz Sarajeva.

“Imala sam stan od sto kvadrata u centru Sarajeva, roditeljski stan, kafić na Ilidži, kuće u nizu… Nikada više nisam ušla tamo. Počela je serija nesreća, a ja ništa nisam napravila, niti sam ikoga mrzila. Nije mi bilo jasno kako sam postala neprijatelj grada kojeg toliko volim. Razmišljala sam o svemu, trebam li nastaviti živjeti u tako užasnom svijetu”, ispričala je Neda kroz suze i dodala kako joj je u najtežim trenutcima velika podrška bila kćerka Jelena.

“Snagu mi je davala moja Jelena, tada je imala 12 godina. Rekla mi je: ‘Mama, nećeš ti odustati zbog luđaka koji te mrze, nećeš prestati pjevati” i to je bilo to. To mi je dalo vjetar u leđa! Kasnije sam novac koji sam imala uložila u lokal na Banovom brdu, koji je zapaljen 1999. godine”, ispričala je u emisiji.

Podsjećamo, Neda je nedavno predstavila autobiografiju pod nazivom “Zora je svanula” u kojoj je, između ostalog, pisala o svom odlasku iz Sarajeva.

Ona je napustila grad početkom rata te je navela da joj je bespravno oduzet stan.

“Ponijela sam kofer i krenula na turneju, a u rukama sam imala povratnu kartu. Kada sam došla na beogradski aerodrom, gdje su mi šest puta mijenjali termin za polazak, shvatila sam da situacija nije najbolja. Kada sam otišla iz svog stana i zaključala vrata, nisam mogla ni da naslutim da se više nikada tako neću vratiti. Pitala sam se ‘Bože šta sam ti skrivila?'”, napisala je između ostalog u svojoj knjizi.

Izvor:Klix